GnocchisalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gnocchisallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Potatisgnocchi
    • 1 dl

      Nässlor (förvällda)
    •  

      el. babyspenat
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 200 gram

      Soltorkade tomater
    • 50 gram

      Pinjenötter
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 3 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skölj nässlorna i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Finhacka dem.
      Finhnhacka även de soltorkade tomaterna och skalad vitlök. Riv parmesan.

    2. Koka gnocchi enligt förpackning ca 10 min.

    3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme ett par minuter. Rör som så att de inte blir brända. Lägg åt sidan.

    4. Tillsätt olivolja och fräs nässel- tomat- och vitlökshacket några minuter.

    5. Blanda fräset med gnocchin.
      Strö över riven parmesan och pinjenötter.
      Salta och peppra efter behag.

KOCK: Michael, SpisaMichael, Spisa

Uppdragsgivare:www.menyse.com/action/chefsOfMenysewww.menyse.com/action/chefsOfMenyse

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis, mannagryn eller ost, uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Det finns också pasta som kallas gnocchi. I brist på nässlor kan man i receptet byta ut dessa mot rucolasallad eller babyspenat.

Kommentar
Om oss