Fyllda plättar (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fyllda plättar (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    3 Sats (20st)

    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Standardmjölk
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllningsförslag:
    •  

      Skinka
    •  

      Laxfilé (färsk)
    •  

      Skaldjur t.ex. musslor
    •  

      Svamp
    •  

      Morot
    •  

      Spenatblad (färsk)
  • Gör så här:
    1. Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna stå en halvtimme.

    2. Sätt ugnen till 250°C.

    3. Förbered och finhacka fyllning.

    4. Smält fett i plättlagg och vispa ner i smeten. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannhålen. Vänd plättarna när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.

    5. Lägg plättarna på en ungsplåt. Lägg på lite fyllning på varje plätt. Gratinera i ugnens övre del 10-15 minuter.

    6. Serveras varma eller kalla som plockmat.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

En snabb variant är att tillsätta ingredienserna när man gräddar plättarna.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fyllda plättar

Fyllda plättar

50 minEnkelt

0 voting
Plättar, pannkakor

Plättar, pannkakor

30 minEnkelt

Om oss