Frasvåfflor med rom, crème fraîche och rödlökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Frasvåfflor med rom, crème fraîche och rödlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal våfflor

    • 65 gram

      Smör el. margarin
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 10 gram

      Jäst (färsk)
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Forellrom (el. löjrom)
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 styck

      Rödlök
    •  

      Våffeljärn
    •  

      En våffla = 5 hjärtan
  • Gör så här:
    1. Smält fett och låt det svalna.
      Värm mjölken till 37 grader (fingervarm).

    2. Rör ut jästen med hälften av mjölken.
      Rör ned mjölet till jämn smet.
      Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min.

    3. Rör ner det avsvalnade smöret. 

    4. Hetta upp ett våffeljärn.
      Pensla laggen väl med matfett.
      (Behövs endast första gången).

    5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
      Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

    6. Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crème fraîche och löjrom i skålar.

      Låt gästerna själva ta för sig av pålägget till våfflorna.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Det går lika bra att baka gräddvåfflor.
Se separat recept.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Frasvåfflor med rom
Om oss