Fiskgratäng med hajmalBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fiskgratäng med hajmal

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Hajmalfilé (pangasius)
    • 1.20 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 80 gram

      Smör
    • 0.80 dl

      Mjölk
    • 4 dl

      Hollandaisesås
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Art som hotar miljön >
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk.

    2. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Mosa till lagom konsistens.

    3. Sätt ugnen på 175oC.

    4. Smöra en eldfast form. Lägg fiskfiléerna i botten. Salta och peppra.

    5. Fördela potatismoset runt kanten på formen. Häll såsen i mitten. Sätt in i ugnen 15 minuter. För en finare yta byt till grill de sista 5 minuterna.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Annan vitfisk kan användas i receptet i stället för hajmal.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fiskgratäng

Fiskgratäng

1 hEnkelt

0 voting
Fiskgratäng Kvibille
Om oss