Färsfyllda gratinerade paprikor med saffransrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsfyllda gratinerade paprikor med saffransris

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st stor

      Paprika
    • Pilaffris:
    • 1.50 dl

      Långkornigt ris
    • 0.50 st stor

      Gul lök
    • 1 förp.

      Saffran
    • 3 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Kalvfond (konc)
    •  

      Olivolja till stekning
    • Köttfärs:
    • 300 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 2 dl

      Hårdost (lagrad, riven)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ris: Skala och finhacka lök. Fräs den i matfett på medelvärme i en kastrull några minuter. Ta ur. Fräs riset några minuter.
      Rör om. Lägg tillbaka hälften av löken.

      Tillsätt vatten+fond och saffran. 
      Sjud riset under lock på medellåg värme, enligt anvisning på förpackning (20 min). 

    2. Paprika: Dela paprikan på längden.
      Ta bort vitt innanmäte och kärnor.
      Lägg paprikan i lättsaltat kokande vatten i 4 minuter. Tag ur och låt rinna av.
      Sätt ugnen på 225°C.

    3. Färs: Bryn färs i olja på medelhög värme. Smula sönder färsen med en trägaffel.
      Tillsätt lök, salt och peppar. Riv ost.

      Blanda färs med ris och fyll paprikorna. Lägg dem i smord ugnsform. Strö över ost.
      Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Utan ris: Öka köttmängden något och använd även löken som ingick i riset.

Med svamp eller grönsaker:
Ersätt riset med hackad stekt svamp, eller med frästa grönsaker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsfylld färgglad paprika
Om oss