Färsfylld zucchini med kesoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsfylld zucchini med keso

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 st stor

      Zucchini
    • 700 gram

      Köttfärs (helst nötfärs)
    • 1 stjälk

      Blekselleri
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 250 gram

      Keso (naturell 4%)
    • 1 msk

      Timjan
    • 140 gram

      Bacon
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Halvera zucchini på längden. Gröp ut det mesta av köttet med en sked. Hacka köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka selleri. Strimla bacon.

    3. Knaperstek bacon i varm stekpanna. Sänk värmen och fräs lök och vitlök på medelvärme utan att bränna. Tillsätt köttfärs och finfördela med trägaffel eller slev. Stek tills allt kött fått färg.

    4. Tillsätt zucchiniköttet. Låt allt steka cirka 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.

    5. Fördela köttfärsröran i zucchiniskalen. Fördela keso över. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsfylld aubergine

Färsfylld aubergine

1 h 20 minMedel

0 voting
Färsfyllda tomater
Om oss