Färdiggrillad kyckling med grillgrönt

Färdiggrillad kyckling med grillgrönt

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Kyckling (färdiggrillad)
    • 4 styck

      Majskolvar
    • 2 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 4 styck

      Salladslök
    • 2 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Vitlök (hel)
    • 2 msk

      Rapsolja
    • 0.50 knippe

      Bladpersilja
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • 3 dl

      Gräddfil
    • 2 msk

      Pepparrot (nyriven)
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Pepparrotsfil: Blanda samman gräddfil, pepparrot, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
    2. Sätt på grillen. Halvera paprika, rödlök och hel vitlök. Pensla alla grönsaker med olja. När du har en bra grillglöd. Grilla grönsakerna cirka 10 minuter totalt. Vänd flera gånger.
    3. Värm på kycklingen på grillen några minuter. Servera grönsaker och kyckling med pepparrotsfil. Garnera med persilja. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Byt ut eller utöka grönsakerna med t.ex. sparris, chili, tomat, etc.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pitabröd med kyckling
Om oss