Club sandwichBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Club sandwich

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 20 min )

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kycklingdelar (med ben)
    • 8 skiva

      Bacon
    • 12 st stor

      Vitt matbröd (skivor)
    • 4 styck

      Tomater
    • 12 blad

      Isbergssallat
    • 5 msk

      Majonnäs (lätt-)
    •  

      Salt till smaksättning
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Oliver till garnering
    •  

      Tandpetare
    •  

      Ger 2 trekanter/portion
  • Gör så här:
    1. Knaperstek bacon på medelhög värme i stekpanna ca 3 min, lägg på hushållspapper.

    2. Stek kycklingen i matfett på medelhög värme tills den har stekyta och är genomstekt. Salta och låt kallna.

    3. Skär bort kanterna och rosta brödet. Skär kyckling och tomater i skivor. Dela baconet på mitten.

    4. Bred majonäs på en brödskiva. Lägg på sallad, kyckling och mal över svartpeppar. Lägg en skiva bröd ovanpå med tomater & bacon på. Toppa med en majonäsbredd brödskiva.

    5. Tryck ihop brödskivorna, dela diagonalt. Sätt en cocktailnål eller tandpetare i varje. Servera gärna salladsblad & oliver till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Club sandwich är en anglosaxisk specialitet. Serveras gärna som mellanmål vid "klubbens" poolkant, på golfklubben etc.

Kommentar
Liknande recept
Om oss