Citrusmarinerad Skrei med avokadokräm

Citrusmarinerad Skrei med avokadokräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Skrei (Torskfilé)
    • 1 styck

      Citron
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 2 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Kajennpepparpulver
    • 1 styck

      Avokado
    • 0.50 styck

      Lime
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    • 2 skiva

      Vitt matbröd
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Skär skreifilé i så tunna skivor som möjligt. Lägg platt på ett fat. Riv skalet av citron. Finhacka chili. Pressa saften ur citronen.
    2. Sockra och salta skreifiléerna. Strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över. Låt fisken dra i cirka 15 minuter.
    3. Skala och kärna ur avokado. Pressa saften ur lime. Finhacka vitlök. Mosa avokadon med limesaft och vitlök. Smaka av med salt och socker.
    4. Skär bröd i strimlor. Stek i smör. Lägg på ett papper som drar åt sig fett.
    5. Fördela skreifileérna på portionstallrikar med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kockens tips!

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.
Kommentar
Liknande recept
Om oss