ChampagnesorbetBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Champagnesorbet

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Vatten
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 flaska

      Mousserande vin
    • 2 styck

      Ägg (vita)
    • 1 dl

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter.Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.
       
    2. Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme, tag sedan ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen ytterligare en timme.
       
    3. Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbeén och ställ in i frysen i ca en timme till (eller tills den har frusit ordentligt). Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion. Servera.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Om oss