Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter (efterrätt)

Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 30 min )

    • 12 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Bitar (8 st/paj)

    • 280 gram

      Gräddädelost
    • 200 gram

      Färskost
    • 2 styck

      Ägg
    • 30 styck

      Pepparkakor
    • 6 msk

      Smör
    • 100 gram

      Vindruvor (blå)
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 2 msk

      Strösocker
    • 3 msk

      Balsamvinäger
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Salt
    • 1 styck

      Springform (22-24 cm)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält färskosten i en kastrull. Klä en brödform med smörpapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar. Krossa valnötterna. 

    3. Mosa pepparkakorna i en mortel och tillsätt smöret tills det blir en deg. Tryck ut degen i formens botten.

    4. Knäck ägg i en bunke och rör ut med färskosten. Vänd ner mögelosten och häll ut smeten i formen.

    5. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 20 minuter.

    6. Ta ut låt svalna och ställ i kylen i ca 2 timmar. Om ni har bråttom ställ den i frysen i ca 30 minuter.

    7. Glacera valnötterna 10 minuter innan cheesecaken ska serveras. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma.

    8. Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar. Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Kockens tips!

Kommentar
Om oss