AuberginefärsgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Auberginefärsgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 2 styck

      Aubergine
    • 1 styck

      Gul lök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1.50 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 50 gram

      Hårdost
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Tabascosås
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Grönsallad
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skölj och grovtärna aubergin. Skala och hacka lök. Riv hårdost.
      Tillred eventuell grönsallad.

    2. Aubergine: Fräs aubergine och lök i lite matolja i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme några minuter.
      Lägg åt sidan.

    3. Färs: Bryn färs i pannan med matolja på medelhög värme. Finfördela färsen med en trägaffel. Stekt cirka 5 minuter tills färsen är genomstekt och fått fin färg.

    4. Gryta: Blanda färs och aubergine i panna.
      Tillsätt krossade tomater och fond.
      Låt småputtra i 10 minuter.
      Smaka av med salt, peppar och tabasco.
      Lägg upp och strö över hårdost.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Om oss