Äleby's andlevermousse

Äleby's andlevermousse

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 12 h )

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    30 Antal portioner

    • 500.00 gram

      Andlever
    • 200 gram

      Smör
    • 4 styck

      Schalottenlök
    • 2 dl

      Portvin
    • 3 cl

      Citronjuice
    • 1 tsk

      Dragon (torkad)
    • 3 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka schalottenlök. Bryn lätt i lite smör.
    2. Stek andlever i 1/3 av smöret i en stekpanna till halvfärdig konsistens. (Den ska kännas lite mjuk då du trycker lätt på den.) Fyll på med portvin och löken samt dragon och citronsaft. Stek färdigt.
    3. Häll ovanstående i en mixer med resten av smöret, ansjovis och en skvätt grädde för mildare smak och konsistens. Mixa ordentligt till en slät massa. Smaka av med peppar och flingsalt och eventuellt en liten smutt konjak. Häll sedan upp i vackra skålar som ställs in i kylen över natten.
    4. Ett gott kex eller bara en bit tunt hårt knäckebröd är perfekt till. Ta fram moussen och låt gästerna ta med en trevlig smörkniv eller liknande att bre direkt på brödet.
Kockens tips!

Perfekt tilltugg till fredagsdrinken.
Kommentar
Om oss