X-Mas de LightBild av Martin Hanner, Spisa.nu

X-Mas de Light

En julsmakande drink får man lätt om man använder glögg som ingrediens. I det här fallet har vi använt traditionell röd glögg. En annan julsmak är kanel, som vi smaksatt glaskanten med.

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 4 cl

      Glögg (röd)
    • 2 cl

      Apelsinvodka
    •  

      el. mandarinvodka
    • 15 cl

      Fruktsoda
    •  

      el. Sprite, alt. 7-up
    • Tillbehör:
    • 0.50 styck

      Citron
    • 0.50 styck

      Apelsin
    •  

      Kanel (mald)
    •  

      Old Fashionglas
    •  

      Iskuber
    •  

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Blanda lite socker och kanel på ett fat.
      Rimma glaset (fukta/gnid utsidan av glaskanten med en citronklyfta).
      Doppa glaskanten i socker-kanelblandning.
      Fyll upp 2/3-delar av glaset med iskuber.

    2. Fyll på kall glögg och vodka.
      Pressa lite citronsaft i glaset.
      Fyll upp med fruktsoda.
      Lägg på några skivor apelsin.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Denna drink har skapats av Katharina från The Cat Bar Stockholm som juldrink 2006.

Alkoholhaten i glögg varierar. Alkoholfri glögg max 0,5%, lättglögg ca 2%, vinglögg ca 10%, starkvinsglögg ca 15% och spetsad glögg med rom, konjak e.d. ca 20%.

Kommentar
Om oss