En passande snaps att ha med på båten, eller för att enbart uppleva havsbrisen. Brännvinet tar cirka 1-4 dygn att förbereda och har smak av lakrits, apelsin och citron.
9 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
Apelsinskal
Citronskal (twist)
3 bit
StrösockerFänkålsfrön (hela)
Anis (hel)
Korianderfrön (hel)
Glasburk med lock
70 cl
Brännvin (okryddat)t.ex. Brännvin Special
KOCK: EssensfabrikenEssensfabriken
Uppdragsgivare:www.essencefabriken.sewww.essencefabriken.se
Apelsinskal och citronskal bör helst ha torkats och hackats, men färska kan användas.
Använd endast hela kryddor, aldrig mald för då måste vätskan filtreras. Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas bra.
Färdig kryddblandning finns t.ex. att köpa på Sthlms Eater & Essencefabrik, Wallingatan 14.