SkärgårdssnapsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Skärgårdssnaps

En passande snaps att ha med på båten, eller för att enbart uppleva havsbrisen. Brännvinet tar cirka 1-4 dygn att förbereda och har smak av lakrits, apelsin och citron.

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 3 bit

      Strösocker
    • Blandade kryddor:
    •  

      Apelsinskal
    •  

      Citronskal (twist)
    • 75 cl

      Brännvin (okryddat)
    •  

      Fänkålsfrön (hela)
    •  

      Anis (hel)
    •  

      Korianderfrön (hel)
    •  

      Glasburk med lock
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Gör din egen blandning av de olika ingredienserna. Var försiktig med anis.

    2. Häll kryddor i en burk eller flaska med lock. Tillsätt brännvin.

    3. Låt stå i 1-3 dygn.
      Smaka av, gärna varje dag.

    4. Sila bort kryddorna.
      Tillsätt 1-3 sockerbitar.
      Är smaken för bitter, späd med brännvin.

    5. Servera brännvinet väl kylt.

KOCK: EssensfabrikenEssensfabriken

Uppdragsgivare:www.essencefabriken.sewww.essencefabriken.se

Kockens tips!

Apelsinskal och citronskal bör helst ha torkats och hackats, men färska kan användas.

Använd endast hela kryddor, aldrig mald för då måste vätskan filtreras. Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas bra.

Färdig kryddblandning finns t.ex. att köpa på Sthlms Eater & Essencefabrik, Wallingatan 14.

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss