Nacional de CubaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Nacional de Cuba

En Nacional de Cuba innehåller rom, vad annars, och smaksätts med aprikoslikör och lime. Den här sötsura varianten från Gondolen Stockholm, har dessutom spetsats med lite ananasjuice.

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    •  

      Rocksglas
    • 2 cl

      Apricot Brandy
    • 1 cl

      Limejuice
    • 2 cl

      Ananasjuice
    •  

      Krossad is
    •  

      Muddlare
    •  

      Barsked (lång sked)
    •  

      Tunna sugrör
    • 4 cl

      Lagrad rom
    • Tillbehör:
    • 1 klyfta

      Ananas (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skär bort skalet på ananasklyftan.
      Lägg klyftan i glaset med limejuice.
      Muddla (mosa).

    2. Häll på krossad is och övriga ingredienser.
      Rör om, så att drinker blir riktigt kall.

KOCK: Gondolen / SpisaGondolen / Spisa

Uppdragsgivare:www.gondolen.sewww.gondolen.se

Kockens tips!

Med självklarhet består Kubas nationella dryck av rom, lämpligtvis "cubarum", med vilket man vanligen avser ljus rom, men det finns även lagrad. I en klassisk "Nacional" byter man ut den lagrade romen mot ljus och ananasjuicen byts mot sockerlag.

Med "National de Cuba" avses i allmänhet ett storhotell i Havana, eller den officiella ballett­akademin i staden.

Kommentar
Om oss