Gammal flyplatsdricka skapad 1943. Starkt, varmt, kaffe blandas med brunsocker och whiskey, samt toppas med ett gräddlock.
5 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
Värmetåligt glas
Nybryggt kaffe
Vispgrädde
4 cl
Irländsk whiskey2 tsk
Farinsocker (brun)Irish Coffee dricks aldrig med sugrör och får inte röras om. Poängen är att man dricker det varma kaffet genom den kalla grädden. Rätt fördelningen mellan whiskey och kaffe skall vara 1:3.
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Irish Coffee skapades av barägaren Joe Sheridan år 1943, på Foynes Airport, Irland. Förr mellanlandade här flygplan på sin resa mellan USA och Europa.
Sheridan utgick från en gammal irländsk tradition att blanda whiskey i te, men för att drycken skulle attrahera de många amerikanska resenärerna bytte han ut tet mot kaffe och lade till lite socker, samt lite lättvispad grädde.