Hemkryddad julsnapsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hemkryddad julsnaps

Denna snaps med smaker av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.

  • 0 voting
    0Recension
    • 6 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 35 cl

      Brännvin (okryddat)
    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 8 styck

      Kryddnejlika
    • 15 cm

      Apelsinskal
    • 8 styck

      Kardemummakärnor
    • 3 tsk

      Strösocker
    • Kryddor:
  • Gör så här:
    1. Häll socker, kanel, nejlikor, kardemumma och apelsinskal i en flaska brännvin.

    2. Skaka flaskan så att sockret löser sig och låt det stå i några dagar. Smaka av.

    3. Sila upp snapsen i en serveringsflaska.

    4. Servera snapsen väl kyld.


      God jul!

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Denna snaps med smak av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.

Kommentar
Om oss