Hemkryddad julsnaps

Hemkryddad julsnaps

Denna snaps med smaker av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Portioner

    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 8 styck

      Kryddnejlika
    • 8 styck

      Kardemummakärnor
    • 3 tsk

      Strösocker
    • Kryddor:
    • 15 cm

      Apelsinskalscest
    • 35 cl

      Brännvin (okryddat)
    •  

      t.ex. Brännvin Special
  • Gör så här:
    1. Häll ingredienserna i en flaska brännvin.
      Skaka flaskan så att sockret löser sig.

    2. Låt flaskan stå i några dagar. Provsmaka.

    3. Sila upp snapsen i en serveringsflaska.
      Servera snapsen väl kyld.


      God jul!

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Denna snaps med smak av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.

Cest (zest) är en remsa av apelsin e.d. som man helst skär ut med hjälp av s.k. cestjärn.

Kommentar
Om oss