Ginger HillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ginger Hill

Denna drink är döpt efter sin skapare Simon Hill, som är bartender på restaurang Tranan i Stockholm. Det finns dock en koppling till en kulle på Jamaica med samma namn.

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 3 cl

      Mörk rom
    • 1 cl

      Apricot Brandy
    • 4 klyfta

      Lime
    • 2 tsk

      Farinsocker
    •  

      Ginger Beer
    •  

      Krossad is
    • 1 styck

      Highballglas
    •  

      Muddlare
    •  

      Barsked (lång sked)
    •  

      Sugrör
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Lägg limeklyftor och farinsocker i glaset.
      Muddla (mosa).

    2. Fyll halva glaset med krossad is.
      Häll på rom och apricot brandy.
      Rör om med sked.

    3. Toppa med ginger beer nästan ända upp.
      Fyll på överst med krossad is.
      Servera med sugrör.

KOCK: Simon,Tranan/SpisaSimon,Tranan/Spisa

Uppdragsgivare:www.tranan.sewww.tranan.se

Kockens tips!

Ginger Hill finns som platser såväl på Jamaica som i Pennsylvania, USA. Orten i USA döptes efter den lokala tavernan (gästgive­riet) på platsen. Den lokale krögaren var känd för att servera mycken ingefära (ginger) med whiskeyn. 

På nordvästra Jamaica ligger en höjd som heter Ginger Hill. Drinken innehåller, som av en händelse, mörk rom vilket också brukar kallas "Jamaicarom".

Kommentar
Om oss