Champagne CocktailBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Champagne Cocktail

"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 2 droppe

      Angostura Bitter
    •  

      Apelsin
    •  

      Champagneglas
    •  

      Zestjärn
    • 20 cl

      Champagne (kall)
    • 2 cl

      Konjak/brandy
    • 1 styck

      Bitsocker
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Ciselera en apelsincest (skär ut en lång sträng med ciseleringsjärn).

      "Rätt eller fel, vem vet, men vi brukar ha en apelsincest med i drinken" säger Jakob, Gondolens barmästare.

    2. Häll några droppar Angostura på en sockerbit. Lägg den i glaset.

    3. Häll på cognac. Lägg i apelsincesten.

    4. Häll försiktigt på champagne.
      Sockret kan ge en explotionsartad effekt.

KOCK: Gondolen / SpisaGondolen / Spisa

Uppdragsgivare:www.gondolen.sewww.gondolen.se

Kockens tips!

The "Champagne Cocktail" är en klassisk champagne­drink känd redan av författaren Mark Twain (1835-1910), som skrev charaden i två akter "A champagne cocktail and a catastrophe".

"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz."

Kommentar
Om oss