För den som vill smyga lite med sin "hangover" kan den lite finkantigare Bloody Mary Cocktail från restaurang Söder Hjärta i Stockholm rekommenderas.
13 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
5 droppe
Tabascosås1 krm
SellerisaltSvartpeppar (nymald)
Rörglas
1 klyfta
Citron6 cl
Tomatjuice2 cl
Citronjuice3 stänk
Worcestershiresås5 cl
Vodka (okryddat)1 cl
Sherry (torr)Martiniglas
Iskuber
1 styck
CocktailtomaterKOCK: Söders Hjärta/SpisaSöders Hjärta/Spisa
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Originaldrinken Bloddy Mary kommer från Harry´s New York Bar i Paris och skapades 1921 av Fernand Petiot. Tomatjuice med vodka var vanligt, men "Pete" tillförde salt, peppar och worchestershiresås. Några år senare tillfördes, av olika bargäster, först tabasco och därefter en selleristjälk i stället för en cocktailpinne.