Bloody Mary CocktailBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bloody Mary Cocktail

För den som vill smyga lite med sin "hang­over" kan den lite finkantigare Bloody Mary Cocktail från restaurang Söder Hjärta i Stockholm rekommenderas.

  • 0 voting
    0Recension
    • 13 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 5 droppe

      Tabascosås
    • 1 krm

      Sellerisalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Rörglas
    • 1 klyfta

      Citron
    • 6 cl

      Tomatjuice
    • 2 cl

      Citronjuice
    • 3 stänk

      Worcestershiresås
    • 5 cl

      Vodka (okryddat)
    • 1 cl

      Sherry (torr)
    •  

      Martiniglas
    •  

      Iskuber
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Cocktailtomater
  • Gör så här:
    1. Kyl cocktailglas med is.
      Häll nymald peppar på en tallrik.

    2. Häll ingredienserna och rikligt med is i ett rörglas. Rör om.

    3. Häll bort isen i cocktailglaset.
      Fukta glaskanten med citronklyfta.
      Doppa kanten i svartpeppar.

    4. Sila upp drinken. Garnera med cocktailtomat eller selleristjälk.

KOCK: Söders Hjärta/SpisaSöders Hjärta/Spisa

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Originaldrinken Bloddy Mary kommer från Harry´s New York Bar i Paris och skapades 1921 av Fernand Petiot. Tomatjuice med vodka var vanligt, men "Pete" tillförde salt, peppar och worchestershiresås. Några år senare tillfördes, av olika bargäster, först tabasco och därefter en selleristjälk i stället för en cocktailpinne.

Kommentar
Om oss