Åsas enkla glüwein

Åsas enkla glüwein

Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 flaska

      Rött vin
    • 1 msk

      Kryddnejlika
    • 1 styck

      Kanelstång
    •  

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Skiva apelsinen och lägg skivorna tillsammans med kryddnejlikor och kanelstång i vinet.

    2. Värm försiktigt på svag värme. Får inte koka, över 83 grader försvinner alkoholen.

    3. Tillsätt socker enligt egen smak och rör om. Eller servera socker i skål och låt gästerna söta själva.

    4. Serveras varm, bäst i värmetåliga glas.

KOCK: Åsa, SpisaÅsa, Spisa

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det går naturligtvis att göra alkoholfri för den som önskar.

Kommentar
Om oss