Citruscylinder med grönpeppar och glass (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Citruscylinder med grönpeppar och glass (efterrätt)

  • 1 voting
    1Recension
    • 25 min( + 2 h )

    • 8 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Grapefrukt (rosa)
    • 2 styck

      Klementin
    • 2 styck

      Apelsin
    • 4 dl

      Äppeljuice
    • 25 korn

      Grönpeppar
    • 5 styck

      Gelatinblad
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    •  

      Mynta till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (ca 5 cm i diameter).

    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

    3. Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på låg värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.

    4. Häll den varma juicen över frukten. Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 2 timmar i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).

    5. Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion. Garnera med mynta eller citronmeliss.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

MENYFÖRSLAG:

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syrlighet ger välsmakande intressanta efterrätter. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas. Rätterna är som regel kaloririka.  LÄS MER
Kommentar
Om oss