Citruscylinder med grönpeppar och glassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Citruscylinder med grönpeppar och glass

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min( + 2 h )

    • 8 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Grapefrukt (rosa)
    • 2 styck

      Klementin
    • 2 styck

      Apelsin
    • 4 dl

      Äppeljuice
    • 25 korn

      Grönpeppar
    • 5 styck

      Gelatinblad
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    •  

      Mynta till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (ca 5 cm i diameter).
       
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
      Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på lägsta värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.
       
    3. Häll den varma juicen över frukten.
      Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 2 timme i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).
       
    4. Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion.
      Garnera med mynta eller citronmeliss. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

MENYFÖRSLAG:

Kommentar
Om oss