Carpaccio variazione-tre sorters oxfilé (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Carpaccio variazione-tre sorters oxfilé (förrätt)

  • 1 voting
    1Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 350 gram

      Oxfilé
    • 2 msk

      Pepparrot (nyriven)
    • 6 styck

      Oliver (svarta)
    • 3 msk

      Ingefära (färskriven)
    •  

      Olivolja
    •  

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Skär köttet i 12 tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare. Lägg 3 skivor på varje tallrik och strö över hackade oliver, ingefära och pepparrot på oxfiléskivorna. Ringla över olivolja och  strö över grovt salt och svartpeppar.

    2. Lägg en skiva hyvlad parmesan på varje köttskiva och lägg gärna en salladslök på varje tallrik som garnering.
      Servera. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss