Alternativ: Citruscylinder med grönpeppar och glassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Alternativ: Citruscylinder med grönpeppar och glass

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min( + 1 h )

    • 8 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Grapefrukt (rosa)
    • 2 styck

      Klementin
    • 2 styck

      Apelsin
    • 4 dl

      Äppeljuice
    • 2 msk

      Grönpeppar i lag
    • 5 styck

      Gelatinblad
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    •  

      Mynta till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala frukt och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (cirka 5 cm i diameter).

    2. Lägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på lägsta värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.

    3. Häll den varma juicen över frukten. Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 1 timme i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).

    4. Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion. Garnera med mynta eller citronmeliss. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss