Sallad med limemarinerad kycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sallad med limemarinerad kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 35 min )

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklingfilé
    • 1 förp.

      Mâchesallad
    • 2 huvud

      Romansallat (baby)
    • 2 knippe

      Rucolasallat
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Avokado
    • Marinad:
    • 2 dl

      Olivolja
    • 1 styck

      Lime
    • 0.50 styck

      Chilifrukt
    • 1 krm

      Senapsfrö
    •  

      Pepparblandning
    •  

      Flingsalt
    • Vinägrett:
    • 1 msk

      Persilja (finhackad)
    • 3 msk

      Basilika (finhackad)
    • 4 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 2 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
  • Gör så här:
    1. Marinad: Blanda kryddor och olivolja i en skål. Riv ner skalet från limen i skålen och pressa ut saften. Rör om och lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda ordentligt. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.

    2. Tag ut kycklingfiléer och låt dem rinna av något på hushållspapper. Stek dem sedan på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Låt dem svalna.

    3. Gör salladen under tiden. Skölj salladen, skala och skär löken i ringar. Skär avokado i klyftor och lägg upp vackert på en tallrik. Skär sedan upp kycklingen i bitar och lägg dem ovanpå salladen.

    4. Vinägrett: Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen. Servera.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Om oss