Svart vinbärsbrännvinBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svart vinbärsbrännvin

Har man tillgång till en buske svarta vinbär är det trevligt och enkelt att laga sitt eget vinbärs­brännvin.

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    •  

      Brännvin (okryddat)
    •  

      Svarta vinbär
    •  

      Glasburk med lock
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Häll färska svarta vinbär i en glasburk med lock.

      Fyll på med brännvin så att det täcker bären.

    2. Efter en vecka kan man provsmaka, men bären kan stå upp till ett år, t.o.m. längre.

    3. Sila av bären från brännvinet.

      Brännvin som fått för stark bärsmak, spädes med rent brännvin.

    4. Servera brännvinet väl kylt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Utnyttja bären till sista smakdroppen. Tappa av från behållaren när brännvinet fått ordentlig smak. Fyll sedan på med nytt brännvin i behållaren och låt stå ytterligare några veckor. Upprepa proceduren tills bären inte längre ger smak.

En klassisk variant är att använda bären till en tårta, förutsatt att bären fortfarande har god smak kvar (inte urlakats för mycket).

Kommentar
Om oss