Spanish MossBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spanish Moss

Tequila och Kahlua (kaffelikör) ingår standardmässigt i en Spanish Moss. Därutöver vanligen Crème de Menthe (mintlikör), men som Jakob Kronér på Gondolen i Stockholm valt att byta ut mot citronjos, sockerlag och lösvispad grädde.

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 1.50 cl

      Citronjuice
    • 1 cl

      Sockerlag
    •  

      Vispgrädde
    •  

      Cocktailshaker
    •  

      Visp
    •  

      Icy cocktailglas
    • 3 cl

      Mörk lagrad tequila
    • 3 cl

      Kaffelikör (Kahlúa)
    •  

      Iskuber
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Lättvispa grädden.

    2. Häll allt utom grädden i en shaker. Skaka.

    3. Fyll ett glas till hälften med is och häll på drinken.

    4. Floata grädden (dvs skall flyta ovanpå).
      Häll försiktigt grädden över en uppochned-vänd sked i drinkytan.

    Jakob Kronér (bartender Gondolen) klassar denna drink i grupp "Crazy", men vi på Menyse anser det vara en Icy cocktail, eller varför inte en sour toppad med grädde? Eller är det en gräddcocktail?

KOCK: Gondolen / SpisaGondolen / Spisa

Uppdragsgivare:www.gondolen.sewww.gondolen.se

Kockens tips!

Spanish Moss (spansk mossa) är egentligen en svampväxt med upp till 3 m långa, silvergrå, skäggliknande knippen utan rötter, som växer på trädgrenar. Vatten och näring tas upp från luften. Arten är hemmahörande i Sydamerika och sydliga delar av Nordamerika.

Drinknamnet torde vara den symboliska likheten mellan "träd och skägg" och "drink och grädde".

Kommentar
Om oss