Sangria grundrecept (bål)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sangria grundrecept (bål)

Sangria är klassisk spansk vinbål som blandas ganska fritt efter eget tycke och smak med vitt och/eller rött vin, frukter enligt säsong och någon fruktsoda/läsk.

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    •  

      och/eller vitt torrt vin
    • 50 cl

      Rött vin
    •  

      t.ex. fruktsoda
    •  

      Socker?
    •  

      Iskuber
    • 33 cl

      Läskedryck
    •  

      el. koladryck
    •  

      Frukt eller bär
    •  

      t.ex. apelsin
    •  

      el. citron
    •  

      el. vindruvor
  • Gör så här:
    1. Skär frukten i bitar och lägg i en stor skål.
      Mosa dem lätt.

    2. Fyll på med vin, läsk och is.
      Smaka av. Söta ev. med lite socker.

      Tumregel: Blanda rött och/eller vitt vin med cirka hälften så mycket läskedryck.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Om man så vill kan man förstärka smak och alkoholhalt med t.ex. vodka och likörer.
Sangría betyder ordagrannt på spanska "åderlåtning", från ordet sangre = blod.

Den svenska motsvarigheten kallas för bål. Namnet kommer från att man serverar i en bål, vilket är en stor skål (eng. bowl) med en skopa. Bål är också kroppen utan armar, ben och huvud (torson).

Kommentar
Om oss