SakeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sake

Den japanska snapsen som inte är en snaps, utan ett starkvin dvs ett risvin. Serveras vanligen avkyld, men inte kall, till japansk mat.

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 Ingrediens

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 5 cl

      Sake
  • Gör så här:
    1. Kyl risvinet till 10-14°C.
      Alternativt värm vinet (halvvarmt).

    2. Servera vinet i en karaff och små glas, helst av japansk modell.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Sake ("sacke") är ett japanskt risvin med alkoholhalt 14–17 %. I Japan finns 14 000 olika sorter.

Sake har nyanser av melon, äpple, mandel och av olika örter. Passar till sushi, sashimi, friterade, panerade och grillade rätter på både fisk och kött, till fonduer etc.

Kommentar
Om oss