New York SourBild av Martin Hanner, Spisa.nu

New York Sour

Denna eleganta drink har på klassiskt sätt blandats av Bo Nilsson, Ljunggrens bar på söder i Stockholm. Den vackert gula sourn med lätt syrlig apelsinsmak, har toppats med lite rödvin.

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 5 cl

      Skotsk whisky
    • 3 cl

      Apelsinjuice
    • 3 cl

      Citronjuice
    • 2 cl

      Sockerlag
    • 1 klyfta

      Citron
    •  

      Iskuber
    • 1 styck

      Rocksglas
    •  

      Cocktailshaker
    • 2 tsk

      Rött vin
    •  

      Sugrör
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Lägg några isbitar i rocksglas. 

    2. Häll alla ingredienser utom rödvin i en cocktailshaker. Skaka om och sila upp drinken i rocksglas. Fyll på med is.

    3. Toppa försiktigt med rödvin.
      Garnera med citronklyfta.
      Servera med sugrör.

KOCK: Ljunggrens / SpisaLjunggrens / Spisa

Uppdragsgivare:www.mikaelljunggren.sewww.mikaelljunggren.se

Kockens tips!

Det finns olika varianter av New York Sour. Gemensamt är att det är en whisky sour, dvs innehåller whisk(e)y, citronjuice och sockerlag och som toppas med rödvin (eller portvin). Drinkens uppkomst är för oss okänt.

Kommentar
Om oss