MickeytiniBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mickeytini

En smarrig after-dinner-drink komponerad av Niklas i baren på Brasserie Godot, Stockholm.

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 2 cl

      Mörk rom (Cpt Morgan)
    • 2 cl

      Punsch
    • 0.50 cl

      Baileys Irish Cream
    • 0.50 cl

      Kakaolikör (mörk)
    • 2 tsk

      Strösocker
    •  

      Iskuber
    • 3 styck

      Kaffebönor
    •  

      Cocktailshaker
    •  

      Cocktailglas
    • 3 cl

      Espresso/starkt kaffe
    • 4 cl

      Kaffegrädde
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Brygg en liten kopp espresso (starkt kaffe) och låt det svalna, bli kallt.

    2. Kyl cocktailglas med is.

    3. Häll alla ingredienserna och is i en shaker.
      Skaka.

    4. Häll bort isen ur glaset och sila upp drinken. Garnera med några kaffebönor.

KOCK: Niklas, Godot/SpisaNiklas, Godot/Spisa

Uppdragsgivare:www.godot.sewww.godot.se

Kockens tips!

Drinken komponerad av Niklas Ståhlström på Brasserie Godot i Stockholm och namngiven efter en kamrat kallad Mickey, som drack mycket espresso.

Kommentar
Om oss