LingonsnapsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lingonsnaps

Lingonsnaps finns färdig att köpa, men går även bra att göra själv. Man får dock vara ute i god tid eftersom att lingonen skall ligga och dra, helst i några månader.

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    •  

      Strösocker
    •  

      Brännvin (okryddat)
    •  

      Lingon (osockrade)
    •  

      Glasburk med lock
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Lägg lingon i en glasburk och fyll på med brännvin så att det täcker bären.

      Sätt på locket och låt stå i någon månad.

    2. Sila bort lingonen och tillsätt lite socker.
      Späd ut med okryddat brännvin till lagom smak, cirka dubbla mängden.

    3. Häll över på flaska och låt helst stå i ytterligare 1-2 månader.

    4. Servera snapsen väl kyld.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Brännvin bör inte vara starkare än 40 procent eftersom att kryddorna annars har svårt att ge smak. Det optimala sägs ligga runt 34 procent.

Lingonen bör vara osockrade. Används sockrade, uteslut då tillsats av extra socker.

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss