Långbro snaps med fänkål och citron

Långbro snaps med fänkål och citron

Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 6 cl

      Brännvin Special
    • 2 msk

      Honung
    • 1 st liten

      Fänkål
    • 1 styck

      Skal från citron
  • Gör så här:
    1. Tvätta fänkålen ordentligt.
      Skiva den tunt.

    2. Riv gult citronskal (ej det vita som är beskt).

    3. Blanda fänkål, citronskal och honung med brännvinet. Ställ svalt och mörkt i 1,5 dygn.

    4. Sila bort fänkål och citronskal.
      Låt stå svalt och mörkt i ytterligare 10 dagar.

    5. Serveras kylskåpskall.

KOCK: Bodil, Långbro VärdshusBodil, Långbro Värdshus

Uppdragsgivare:www.angbrovardshus.sewww.angbrovardshus.se

Kockens tips!

Bodil Andersson är sommelier på Långbro Värdshus som ligger i södra Stockholm. Hon har tillsammans med krögaren och kocken Fredrik Eriksson, välkänd som TV-kock, skapat denna snaps till lättare påskmat.

Kommentar
Om oss