KirBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kir

Dåligt vitt vin? Blanda i lite likör!Det gjorde en gång i tiden bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart och därmed uppstod Kir.

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    •  

      Champagneglas
    • 15 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2 cl

      Crème de Cassis
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Häll likör i botten på ett vin- eller champagneglas.

    2. Fyll på med torrt, vitt vin.

    Hälls likören först i glaset och vinet ovanpå blir drinken jämt färgad. Börjar man i stället med vinet och sedan likören ovanpå, blir drinken mer skiktad.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Kir skapades ursprungligen av franska bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart. Torrt vitt vin blandas med någon smaksättare, vanligen en likör t.ex. svart vinbärslikör. Uppkallad efter Felix Kir, borgmästare i staden Dijon i Frankrike.

En Kir Royale blandas med torr champagne eller mousserande vin.

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss