Dåligt vitt vin? Blanda i lite likör!Det gjorde en gång i tiden bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart och därmed uppstod Kir.
3 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
Champagneglas
15 dl
Vitt vin (torrt)2 cl
Crème de CassisHälls likören först i glaset och vinet ovanpå blir drinken jämt färgad. Börjar man i stället med vinet och sedan likören ovanpå, blir drinken mer skiktad.
KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa
Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se
Kir skapades ursprungligen av franska bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart. Torrt vitt vin blandas med någon smaksättare, vanligen en likör t.ex. svart vinbärslikör. Uppkallad efter Felix Kir, borgmästare i staden Dijon i Frankrike.
En Kir Royale blandas med torr champagne eller mousserande vin.