Kaffe KarlssonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kaffe Karlsson

Ytterligare en variant av Irish Coffee, där whiskeyn har ersatts av likörerna Baileys och Cointreau.

  • 5 votings
    5Recensioner
    • 6 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 3 cl

      Baileys Irish Cream
    • 3 cl

      Cointreau
    • 15 cl

      Nybryggt kaffe
    •  

      Mörk blockchoklad
    •  

      Vispgrädde
    •  

      Värmetåligt glas
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Brygg kaffe. Lättvispa grädde.

    2. Häll Baileys och Cointreau i ett värmetåligt glas.

    3. Häll på nybryggt kaffe upp till 2 cm från kanten.

    4. Floata grädde, dvs häll på försiktigt med grädde över en upp-och-nervänd sked i vätske­kanten, så att den flyter ovanpå.

    5. Garnera med riven blockchoklad.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Vissa tillsätter farinsocker till denna drink, liksom man gör i Irish Coffee. Detta gör enligt vår mening drinken alltför söt, då den redan innehåller söt likör.

Vem som är Karlsson i denna drink har vi inte kunnat spåra. Tips är välkomna.

Kommentar
Om oss