Jordgubbsscropino

Jordgubbsscropino

En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 1 kula

      Jordgubbssorbet
    •  

      Champagneglas
    • 1.50 cl

      Jordgubbsvodka
    • 1.50 cl

      Jordgubbslikör
    • 10 cl

      Mousserat torrt vin
  • Gör så här:
    1. Lägg glass, vodka och likör i en blender. Mixa till jämn smet.

    2. Häll upp i champagneglas.
      Fyll upp med mousserande vin.
      Rör om försiktigt.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Här har vi tagit den citronsmakande italienska klassikern Scropino och gjort en somrig och försvenskad jordgubbsvariant. Använd de bär och den glass du får tag i och den bassprit du har hemma. Nu blev det jordgubbar - men hallon, blåbär eller björnbär går lika bra. Till de två senare föreslår vi t.ex. svartvinbärsvodka. Enjoy!

Kommentar
Om oss