Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.
14 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
Korianderfrön (hel)
Fänkålsfrön (mald)
Kryddnejlika
Kardemummakärnor
Enbär
Kanelstång (5 cm)
Socker / honung
Apelsinskal
Pomeransskal
Citronskal (twist)
Svarta vinbär
Anis / stjärnanis
Brännvin (okryddat)
t.ex. Brännvin Special
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Var ute i god tid och passa på när det t.ex. är bärsäsong. Färdig snaps håller mycket länge.
Dekorationer i snapsen som t.ex. en grankvist, pomeransskal, dill etc är dekorativt, men kan förstöra snapsen med en för intensiv, eller för besk smak.
Sist men inte minst viktigt: Servera snapsen väl kyld, men inte halvfrusen eller i frostade glas.