Hemmagjord glögg är en trevlig syssla inför julen. Kanske som en jultradition att utföra med nära och kära?
12 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 flaska
Rött fylligt vin6 styck
Kardemummakärnor0.70 dl
Strösocker5 cl
Konjak/brandy0.50 dl
Vatten1 styck
Kanelstång (5 cm)1 styck
Pomeransskal4 styck
Kryddnejlika10 cl
Brännvin (okryddat)Glöggkoncentrat
Russin
Sötmandel
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
I brist på pomeransskal kan man använda skall av apelsin, eller strunta i denna ingrediens. Mängd kryddor, socker och alkohol varieras enligt egen smak.
Ännu enklare: Köp färdig kryddmix.
Allra enklast: Köp glöggkoncentrat och blanda med vatten eller vin och spetsta med brännvin och konjak enligt egen smak.
Skållad mandel: Koka upp vatten i en kastrull.
Häll i sötmandel och vänta en kort stund.
Häll bort vattnet. När du kan ta i de heta mandlarna trycker du bort skalet mellan tummen och pekfingret.
Glögg smaksätts på allehanda sätt, t.ex. med lite ingefära, vaniljstång, apelsinjuice, eller sherry. Kanel, kryddnejlikor och kardemumma är dock nästintill ett måste.