Hemmagjord ägglikör

Hemmagjord ägglikör

En mild äggig, alkoholsvag likör till kaffet eller som ingrediens  i drinkar.

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 3 dl

      Mjölk
    • 6 dl

      Florsocker
    • 10 styck

      Ägg (gula)
    •  

      el. konjak
    • 3 dl

      Brännvin (okryddat)
    • 1 styck

      Vaniljstång
    •  

      t.ex. Brännvin Special
  • Gör så här:
    1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnor och stång i en kastrull.

    2. Tillsätt mjölk. Koka upp.
      Var observant så att det inte kokar över.
      Ta av från plattan och låt kallna.
      Ta bort vaniljstången.

    3. Vispa upp äggulor med florsocker.
      Tillsätt avsvalnad/kall mjölk.
      Rör om tills helt slät.

    4. Sprit och äggvisp skall ha samma temperatur (rumstempererat). Rör försiktigt ner spriten.
      Förvara likören i kylskåp.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

För fylligare konsistens kan lite vispgrädde tillsättas under punkt 3. Äggvisp och sprit skall hålla samma temperatur för att inte skära sig. För mer karaktär kan brännvin bytas ut mot konjak.

Alkoholhalt 12%.
Förvaras kallt.

Bör ej sparas länge.

Kommentar
Om oss