Gondolens Egg NoggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gondolens Egg Nogg

En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.  

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 2 cl

      Ägglikör
    • 8 cl

      Mjölk
    • 2 cl

      Vispgrädde
    • 1 tsk

      Muscovadosocker
    •  

      Farinsocker (brun)
    •  

      Barsked (lång sked)
    •  

      Muskot (riven)
    • 4 cl

      Jamaicarom
    •  

      eller
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Värm mjölk i en kastrull, koka inte.

    2. Rör ned ingredienserna.
      Häll upp i värmetåligt glas.

    3. Riv muskot på toppen.

KOCK: Gondolen / SpisaGondolen / Spisa

Uppdragsgivare:www.gondolen.sewww.gondolen.se

Kockens tips!

En "toddy" är vanligtvis en varm drink innehållande vatten eller mjölk, citronsaft, socker, cognac/rom/whisky eller portvin/vin/fruktsaft. Äggtoddy (egg nogg) dessutom med äggulor. M.a.o. ägglikören kan bytas ut mot lite uppvispad äggula i botten.

Kommentar
Om oss