GlühweinBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Glühwein

Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg. Glühwein dricks liksom glögg varm, vanligen vintertid och i synnerhet till jul.

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 5 msk

      Strösocker
    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • Tillbehör:
    • 4 skiva

      Citron
    •  

      el. apelsinskivor
    • 75 cl

      Rött vin
    • 3 styck

      Kryddnejlika
    • 10 cl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Häll vatten i en kastrull och tillsätt socker, kanelstång och kryddnejlikor.

      Koka upp och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt stå och dra i 30 min.

    2. Tillsätt rödvin och värm upp utan att det börjar koka. Sila ev. bort kryddorna.

      Serveras varmt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till glögg. Glühwein dricks liksom glögg varm. Medan glögg förutom vin, kan innehålla starksprit i form av brännvin och konjak, brukar glühwein endast utgöras av kryddsatt vin, ibland utspätt med vatten.

Som tillvalskrydda används ibland även vaniljstång (uppskuren på längden).

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss