Gin Sour m.fl.Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gin Sour m.fl.

Byt ut whiskeyn mot gin, så får Du följdriktigt en en Gin sour, eller varför inte en brandy sour? Val av bassprit avgör namn. Tillsätt äggula så blir det en dansk gin sour osv.

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 4 cl

      Gin
    • 2 cl

      Citronjuice
    • 1.50 cl

      Sockerlag
    • 1 styck

      Rött cocktailbär
    • 1 skiva

      Citron
    • 1 stänk

      Lite äggvita ger skum
    •  

      Iskuber
    •  

      Cocktailshaker
    •  

      Rocksglas
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Ta fram sourglas (whiskyglas) och kyl dem med is, medan drinken blandas.

    2. Häll gin, juice och sockerlag i en shaker, samt lite äggvita som ger ett fint bestående skum. Tillsätt lite is och skaka.

    3. Sila av drinken ner i glasen. Garnera gärna med rött bär och citronskiva på glaskanten.

KOCK: Michael, SpisaMichael, Spisa

Uppdragsgivare:www.menyse.com/action/chefsOfMenysewww.menyse.com/action/chefsOfMenyse

Kockens tips!

En sour i ett litet större glas toppad med sodavatten blir en fizz och i ett högt glas med mycket soda blir det en collins.

En gin sour blir en gin fizz resp. tom collins.

Kommentar
Om oss