GimletBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gimlet

Detta är drinken mot skörbjugg! Ett måste för havsseglare med andra ord.Ursprungligen (1867) gin med Rose´s Lime.

  • 1 voting
    1Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 1 cl

      Rose´s lime
    • 4 cl

      Gin
    • 2 cl

      Limejuice
    •  

      Krossad is
    •  

      Iskuber
    • 2 klyfta

      Lime
    •  

      Rocksglas
    •  

      Cocktailpinne
    • 6 cl

      Plymouth Gin
    • Standard:
    • Tillbehör:
    • Originalet:
  • Gör så här:
    1. Bygg över is i ett rocksglas. (Lägg isbitar i glaset och häll på gin plus limejuice).

    2. Pressa en limeklyfta över och släpp ner klyftan i glaset och sätt en klyfta på kanten. Servera med en cocktailpinne.


    Ursrungligen var förhållandet gin/lime = 6/1, men kom in på 1950-talet att vanligen bli 50/50, för att idag oftast förhålla sig 4/2.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

År 1867 instiftades "the Merchant Shipping Act" för alla fartyg i British Royal Navy. Syftet var att förhindra skörbjugg (vitaminbrist) hos männen ombord på fartygen. Fartygen var skyldiga att medföra förråd av limejuice. Sjömännen var inte sena att upptäcka att limen blev smakligare tillsammans med gin och namngav drycken efter det korkskruvsliknande vertyget som man öppnade limetunnorna med.

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss