Galliano hot shotBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Galliano hot shot

En mycket populär shot. Ursprungligen gjord på Anisette istället för Galliano år 1987 av Bosse Bergström, som medverkade i en kaffedrink­tävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot.

  • 1 voting
    1Recension
    • 4 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 2 cl

      Galliano
    •  

      Grädde
    • 2 cl

      Nybryggt kaffe
    •  

      Shotglas
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Koka kaffe och lättvispa grädde.

    2. Fyll upp glaset till en tredjedel med Galliano och skikta därefter först kaffe och sen lättvispad grädde.

    Tips skikta: Häll försiktigt på en upp och nervänd tesked som hålls vid ytkanten.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Ursprunget gjordes på Anisette istället för Galliano och uppkom 1987 av Bosse Bergström när han medverkade i en kaffedrinkstävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot. Efter tävlingen byttes Anisette ut mot Galliano. Drinkens succé gjorde att försäljningen på Galliano steg med 750 procent under de kommande sex åren.

Kommentar
Om oss