DillsnapsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dillsnaps

Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 5 dl

      Glasburk med lock
    • Tillbehör:
    • 35 cl

      Brännvin (okryddat)
    • 2 kvist

      Dill
    •  

      t.ex. Brännvin Special
  • Gör så här:
    1. Häll upp brännvin i en burk och tillsätt några dillkvistar.

    2. Sätt på lock och låt stå i ca två dagar.
      Smaka av.

    3. Ta bort dillkvisten och häll i flaska.

    4. Servera brännvinet väl kyld.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Dillkvisten kan vara fin som dekoration i flaskan men bör i sådant fall inte vara där för länge, eftersom smaken försämras av för lång tid. Även utan kvistar bör snapsen inte lagras alltför länge. Gör därför små satser. Om smaken blivit för stark, späd ev. med lite okryddat brännvin, eller tillsätt lite socker.

Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas väl.

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss