Buck´s fizz / Mimosa

Buck´s fizz / Mimosa

I England heter denna drink Buck´s Fizz och i Frankrike Mimosa. En lämplig brunchdrink, tillika en drink man serverar till tidigt ankomna bröllopsgäster!

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 1 cl

      Grenadin?
    • 6 cl

      Apelsinjuice
    • 9 cl

      Champagne (kall)
  • Gör så här:
    1. Kyl champagneglas med is.
      Häll bort isen.

    2. Häll apelsinjuice i glaset och ev. grenadin.
      Fyll på med kall champagne eller mousserande vin.

    Kommentar:

    Bucks fizz är originalmässigt med en skvätt grenadin, men serveras numera vanligen (som på bilden) utan. Den franska varianten Mimosa serveras utan grenadin.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Buck´s Fizz serverades första gången 1921 av bartendern Mc Garry på Buck´s Club i London. Drinken serveras ofta som brunchdrink.

Mimosa är en fransk variant skapad på Ritz Hotel i Paris ca 1925. Ibland tillsätts en tesked Grand Marnier, varvid man får en Grand Mimosa. Byter man ut apesinjuicen mot tranbärsjuice kallas den Hibiscus eller Pointsetta och med grapefruktjuice blir det en Lilosa.

Kommentar
Om oss